Hana Primusová: Psí detektivní kancelář

16. únor 2020

Dennodenně zasahují proti zločincům nebo pomáhají hodným lidem. Jaké případy je čekají?

Jezevčice Dáda, kokršpaněl Pickwick, špic Din, boxerka Kamilka, ratlík Alex, voříšek Bugsy, bíglice Líza, fenka špice Dina... tahle sehraná parta tvoří slavnou psí detektivní kancelář.

Web Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line (ještě týden po odvysílání). Audioknihy nejde stáhnout.

Čte: Tomáš Pavelka
Napsala: Hana Primusová
Dramaturgie: Lenka Veverková
Režie: Izabela Schenková
Premiéra: 19. listopadu 2018. 

Jak se Dáda stala šéfem

"Ty bys mohla být detektiv, Dádo. Ty na všechno přijdeš, všemu rozumíš..." řekla jednou panička své fence Dádě. Malou a pyšnou jezevčici hned napadlo, že si založí psí detektivní kancelář! Koho do ní přizvala? A jaký zapeklitý případ na detektivní kancelář čekal jako první?

Jak vyřešili další případ

Jezevčice Dáda a boxerka Kamilka společně založily psí detektivní kancelář a dokonce se jim už podařilo úspěšně vyřešit zapeklitý případ ztracených klíčů. Dnes se k nim poprvé přidá Bugsy - kříženka jezevčíka, která vytrvale hlídá obchod své paničky. Přesto v něm však někdo krade želatinové medvídky a čokoládová vajíčka s překvapením. Vypátrají naše detektivky neznámého pachatele?

Jak hledali k pachatelce zločin

Už jste někdy slyšeli o psí detektivní kanceláři? Jejími členy jsou: fenka Dáda, kříženka jezevčíka Bugsy, boxerka Kamilka a americký kokršpaněl Pickwick. Dnes k nim přibyde i bílý špic jménem Din, který neustále na všechny štěká. Jaký případ bude tento tým společně řešit? To se dozvíte v pohádce.

Jak chytali kapsářku

Vrchní komisařka psí detektivní kanceláře jezevčice Dáda se rozhodla jít za panem Volátkem, policejním komisařem ve výslužbě, aby jí poradil nějaký nový případ, který by mohla se svými kolegy řešit. V nedalekém obchodním domě se potýkají s kapsářem, co krade peněženky! Dokáží psí detektivové odhalit jeho totožnost! Pomůže jim i nový člen ratlík Alex!

Jak zachránili smutného pána

Slavní psí detektivní kancelář má dnes před sebou velmi důležitý úkol! Musí zachránit neznámého pána, ze kterého je cítit jako kdyby nebyl rád na světě... Který ze členů tomuto smutnému pánovi pomůže nejvíce? Bude to kokršpaněl Pickwick, špic Din, ratlík Alex nebo nová členka party - bíglice Líza?

Jak dopadli vodníka

Věděli jste, že psi vidí, co my lidi ne? Třeba skřítky schovávače nebo vodníky... Dnešní případ zavede psí detektivy k rybníku, kde někdo stahuje lidi pod vodu! Kdo to ale může být? Vyřeší tuhle záhadu jezevčice Dáda, bíglice Líza nebo špic Din? Nebo to bude nová členka detektivní kanceláře?

Jak našli schovaný poklad

Někdo vyloupil klenotnictví! Naštěstí ve čtvrti, kde se tento zločin stal, působí proslulá Psí detektivní kancelář! Jak se šikovní pejsci poperou s tímto zapeklitým případem? Kde se nacházejí cenné šperky?

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Lenka Veverková
Spustit audio