Hana Michopulu: Jídlo pochopíte, až když ho připravíte

14. listopad 2021

Pro někoho je jídlo podstatou života, pro jiného pohonná hmota. Jak ho ve svém životě vnímá Hanka? Co ji na jídle zajímá? A vystačí jí jako téma na celou kariéru? Moderuje Šárka Maixnerová.

autor: Šárka Maixnerová

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.