Johana a továrna na sny. Pohádka o tom, jak těžké je někdy vybrat si mezi snem a realitou

17. září 2023

Dvanáctiletá Johana Šímová vede ve spaní celosvětový rekord. Nejradši by totiž prospala nejen celou noc a celý den, ale možná dokonce i celý svůj život! Její rodiče se totiž rozvádějí a ona uniká do světa snů, aby nemusela poslouchat jejich nekonečné hádky a dohadování. Johana tak stojí před obtížným rozhodnutím, zda zůstat v dokonalé krajině snů nebo se vrátit zpátky ke své rodině.

Účinkují: Alice Luise Bransten, Marek Holý, Vanda Hybnerová, Simona Vrbická-Koptová, Václav Kopta, Viktor Dvořák, Pavel Tesař, Václav Rašilov, Radovan Klučka, Tereza Dočkalová, Kryštof Rímský, Jakub Albrecht, Lubor Šplíchal, Vít Maštalíř, Miloš Mazal, Anna Schmidtmajerová, Daniela Šišková, Vratislav Hadraba, Michal Bednář a Martin Dědoch
Napsala: Hana Lehečková
Dramaturgie: Lenka Veverková
Hudba: Ondřej Gášek
Režie: Petr Vodička
Natočeno: 2018
(48 min.)

Možná to ještě nevíte, ale o sny se starají snovovci, zaměstnanci společnosti Sweet Dreaming a. s. To oni celý den sedí u počítače a snaží se vymyslet nové revoluční zápletky, nápadité situace a překvapivé zvraty. Ve snech se totiž může stát cokoli – spolu s pytlíkem čipsů, kočkou Micinou a Hulkem můžete běžet vzduchem, bojovat proti strašidelným chodícím stromům, utkat se s obří vlnou, jež nese titul Miss karibská vlna 2015, či stát tváří tvář obrovskému drakovi… Co se však stane, když se ředitelka prosperující firmy rozhodne, že sny jsou lepší než opravdový život, a nechá umíchat univerzální super-sen, ze kterého se lidstvo už neprobudí?

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související