Hana Gregorová u Haliny Pawlowské: Jsem pyšná na roli manželky Radka Brzobohatého

Dělil je dvacetiletý věkový rozdíl i manželské sliby, které oba dali svým partnerům. Bylo to silnější než my, ohlíží se za osudovým setkáním se svým budoucím manželem herečka a režisérka Hana Gregorová.

„Do roka jsem se rozvedla. S bývalým manželem máme dodnes hezký vztah,“ dodává principálka divadélka, které stále nese jméno jejího manžela Radka Brzobohatého.

„Vzpomínky na naše manželství mám nádherné. Osud tomu tak chtěl, že už tady není. Ale jsem vděčná, že jsem ho potkala a prožila s ním to, co jsem prožila. A myslím, že kdyby tady seděl, řekl by to samé.“

Nejsem furie

Radek Brzobohatý a Hana Gregorová

V manželství i v byznysu měli jasně rozdělené role. „Když něco nechtěl řešit, řekl: Já vám dám manželku… Já jsem byla ta zlá, Radek ten hodnej. I s dětmi to tak měl,“ vypráví herečka a režisérka.

Role energických žen, které se jen tak něčeho nezaleknou, ji provázely i její hereckou kariérou. „Hodně diváků si myslí, že jsem taková i v životě. Že jsem nějaká hrozná furie. Nejsem.“

Prodala Hana Gregorová skutečně po smrti manžela značku Divadla Radka Brzobohatého? Jaký má vztah ke knihám?

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

Spustit audio

Související