Hajaja z nemocnice. Kdo si udrží dobrou náladu, rychleji se uzdraví

7. duben 2024

Mimozemšťani, dinosauři nebo kouzelný havran v nemocnici? Kdo ví, třeba se tam opravdu dají potkat. Veselá nálada zkrátka pomáhá uzdravovat.

Čte: Marka Míková
Dramaturgie: Renata Venclová
Režie: Apolena Novotná
Natočeno: 2016

Pepík

Myslíte, že v nemocnici narazíte jen na obyčejné doktory? Někdy vás dostanou do parády mimozemšťani. Tak jako Pepíka, který si o nich strašně rád četl v obrázkových časopisech.

Maruška

Napřed si Maruška myslela, že její zánět slepého střeva byl dobrý jen na to, aby nemusela na hodinu klavíru. Ale pak díky němu navíc zjistila, že docela ráda zpívá...

Jonáš

Někdy si člověka můžou nechat v nemocnici, i když se mu zdá, že je úplně zdravý. Jonáš se rozhodně nemocný necítil, a tak se v nemocnici zlobil na celý svět. Dokud k němu na pokoj nepřišla vytřít podlahu zvláštní paní uklízečka.

Ernesto

Do nemocnice se nesmějí brát zvířata, to každý ví. Ale Ernesto se v nemocnici přesto seznámil s kouzelným havranem. Jak se to mohlo stát?

Rozárka

Představte si, že byste onemocněli v cizině a museli jste ležet v zahraniční nemocnici. Přesně tohle se stalo Rozárce, která přitom uměla anglicky jen docela maloučko. Jak se tedy domluví s indiánskou holčičkou, kterou k ní dali na jednu noc na pokoj?

Jirka

Hajaja z nemocnice bude o Jirkovi a dinosaurech. A taky o tom, že jíst se musí. Nakonec Jirku vyléčil děda, ale musel na to jít opravdu chytře.

Andělka

Nejvíc smutno bývá dětem v nemocnici, když se slaví Vánoce, Velikonoce nebo sv. Mikuláš. Ale i v nemocnici může člověk někdy dostat nečekaně skvělý dárek. Nebo ho může sám někomu dát! Jako třeba Andělka.

Pohádky skřítka Hajaji můžete poslouchat každý den živě od 19:50 hodin ve vysílání Rádia Junior a po odvysílání ještě po dobu 28 dní online – spolu s dalšími pohádkami a příběhy na webu junior.rozhlas.cz/pribehy nebo v aplikaci mujRozhlas.
Něco pro rodiče:
Nestihli jste si poslechnout u nás na webu? Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související