Gott a Bohdalová plnili sny s Ježíškovými vnoučaty. „Doufám, že jsme udělali radost,“ řekl zpěvák

„Mým velkým snem je vypít si kávu s panem Karlem Gottem. Buchty upeču,“ přála si paní Jiřinka v rámci projektu Ježíškova vnoučata. Její přání se opravdu splnilo – a nejen její.

Přání setkat se s Karlem Gottem, navštívit jeho koncert, nebo si s ním dokonce zazpívat, se na webu Ježíškových vnoučat objevila několikrát. Zařídit, aby se tito lidé mohli s Mistrem setkat naživo, byla opravdu výzva.

A podařilo se! Ve čtvrtek 7. prosince se v budově Českého rozhlasu setkalo asi pětadvacet seniorů nejen s Karlem Gottem, ale i s Jiřinou Bohdalovou. S tou se chtěl potkat třeba pan Jirka, který celý život miloval všechny filmy, ve kterých hrála.

Všichni účastníci si mohli s oběma osobnostmi popovídat, říct si o autogram a došlo i na slíbenou kávu a buchty. Paní Jiřinka jich upekla stovku, takže Karel Gott odcházel i s výslužkou.

Obě hvězdy na setkání hovořily o světlých i stinných stránkách, jež jsou spojené s výkonem jejich povolání. Na řadu přišlo i téma související s vánočními recepty a oba protagonisté si na svůj účet neodpustili vtipnou poznámku související s projektem Ježíškových vnoučat, kdy prohlásili, že nejsou zrovna nejnovějším vánočním dárkem.

„Je to velká zodpovědnost. Dárek totiž může i zklamat, a to je potom smutné na dost dlouho. Anebo může dárek potěšit, a to také na hodně dlouho. Doufám proto, že jsme s Jiřinou dnes udělali radost, vysvětlil Karel Gott, proč se stal Ježíškovým vnoučetem.

Ježíškova vnoučata už splnila více než deset tisíc přání osamělým seniorům, kteří tak budou mít o trochu hezčí svátky. Některá byla jednoduchá – stačilo koupit třeba kosmetiku nebo tepláky. Jiná dala dárcům zabrat.

Věnování zážitku patří určitě mezi ty náročnější úkoly. Václava Marešová vyrazila s paní Marií na Svatý Hostýn, v Benátkách nad Jizerou zase zažili penzisté z Městského centra komplexní péče pravou domácí zabijačku.

Ježíškovým vnoučetem se stále můžete stát i vy. Do Štědrého dne zbývá ještě 17 dní. To je spousta času na to, splnit přání osamělým seniorům a zařídit, aby na Vánoce 2017 vzpomínali v dobrém.

„Dva týdny před Vánocemi je na webu jeziskovavnoucata.cz k dispozici seznam posledních 293 přání, která lze ještě splnit, řekl šéfredaktor Zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu a vedoucí projektu Ježíškova vnoučata Martin Ondráček.

autoři: Karel Gott , jpr
Spustit audio

Související