František Segrado – Segrado (2014)

28. červenec 2021

V sobotu 24. července 2021 zemřel zpěvák, herec a výtvarník František Segrado, svérázný valašský umělec, který desítky let působil v řadě lokálních kapel.

Výraznou pozornost k sobě přitáhl „na stará kolena“ hostováním v projektech dua Hapka – Horáček. A pak i v dalších hudebních aktivitách druhého jmenovaného.

Také svou pozdně debutovou sólovou desku, kterou vydal v roce 2014 před blížícími se šedesátinami, dal dohromady se zmíněnou textařskou celebritou. A jakkoliv je na ní pouze interpretem, i zde zůstal sám sebou, autentickým zpěvákem „z lidu“.

Spustit audio

Související

  • František Nedvěd – Neváhej a vejdi (1998)

    V neděli obletěla hudební scénu zpráva o smrti Františka Nedvěda, poloviny druhdy masově populárního bratrského dua, jakož i člena skupin Brontosauři či Spirituál kvintet.

  • Buty – Dřevo (1995)

    Hráčská lehkost, melodické nápady a trochu poťouchlé, trochu smutné a trochu nepochopitelné texty. To jsou prvky, podle nichž posluchač identifikuje ostravskou kapelu Buty.

  • Nerez a Lucia – Cela (2021)

    V roce 2019 se na hudební scénu vrátila skupina Nerez. Po vpravdě nenahraditelné zpěvačce Zuzaně Navarové si stoupla k mikrofonu Lucia Šoralová.