František Hodač, reflexní terapie

7. listopad 2013

Reflexní terapie je na východ od našich hranic čím dál oblíbenější, umění pracovat s reflexními body se učí už děti na základní škole. Humpolecký terapeut František Hodač si přeje, abychom podobně k reflexní terapii přistupovali také. A věří, že do roku 2023 tomu tak bude.

"Např. v Rusku se děti reflexní terapii vyučují. Měli bychom se naučit si od malých zdravotních problému zkusit pomoci sami, jednoduše. A až poté vyhledat lékaře," říká František Hodač.

V poradně jsme se tentokrát zabývali univerzálním bodem Br, který podporuje imunitu a funkci brzlíku. Najdeme jej na chodidle, na dlani pod ukazováčkem, a vedle sedmého obratle na zádech.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.