Fotbalisté Slavie vyhráli v Teplicích, jediný gól zápasu vstřelil Bílek

1. listopad 2015

V dohrávaném utkání 12. kola Synot ligy vyhrála pražská Slavia v Teplicích 1:0, když se o jediný gól zápasu postaral čtyři minuty před koncem Bílek. Červenobílí se tak dostali před svého soupeře a brněnskou Zbrojovku na 5. místo v tabulce.

Na první šanci zápasu čekali diváci pouze do 10. minuty, kdy domácí Ljevakovič tvrdou střelou přestřelil branku Slavie. Hned za tři minuty střílel také nepřesně Hora a stejně se na druhé straně vedlo Škodovi.

I další dvě šance patřily hostujícímu týmu. Při střele Součka byl pozorný brankář Slavík a po půlhodině hry netrefil teplickou branku Černý. Teplický brankář Slavík se pak ještě vyznamenal po střele Kenyi.

Ve druhém poločase předvedl vynikající zákrok i gólman Slavie Berkovec, když vyrazil na rohový kop pokus Filla a pak zakončil samostatnou akci pouze střelou do boční sítě Krob.

Když už to vypadalo, že se oba týmy smíří s bezbrankovou remízou, poslal Voltr zpětnou přihrávku na Bílka a obránce Slavie mířil přesně k tyči. V závěru už si Slavia tři body vzít nenechala a po šesti letech veze z Teplic vítězství.

12. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 86. Bílek. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Kříž. ŽK: Ljevakovič - Švec, Milan Škoda, Souček, Berkovec. Diváci: 6871.
Teplice: Slavík - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič, Breite (87. Kapolongo) - Vondrášek (79. Potočný), Vachoušek, Fillo - Bratanovič. Trenér: Vavruška.
Slavia: Berkovec - Frydrych, Latka, Deli, Švec - Černý (72. Voltr), Souček, Kenija, Piták (76. Bílek), Zmrhal (90.+1 M. Vukadinovič) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin.

Spustit audio