Erik Best: Neexistuje jedna teorie o atentátu, které by všichni věřili

22. listopad 2013

22. listopadu uplyne přesně 50 let od atentátu na amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Proč i půl století od tragédie existuje tolik konspiračních teorií?

„Jeden z důvodů je, že i tehdy byly nejasnosti ohledně toho, co se stalo. Už 50 let panují různé domněnky a dokonce 75 % současných Američanů nevěří oficiální verzi,“ říká Erik Best.

Jejich názor je hodně ovlivněn filmem Olivera Stonea o tom, že existovalo nějaké spiknutí. Myslím, že každý má svůj pohled na věc. Neexistuje jedna teorie, které by všichni věřili.“

Americký novinář žijící v Česku mluvil v pořadu Jak to vidí... také o bizarním zvratu při dostavbě tunelu Blanka, ambicích Andreje Babiše na mediálním trhu nebo o investigativní žurnalistice.

Co sleduje Babiš?

Podnikatel a lídr hnutí ANO Andrej Babiš chce rozšířit své mediální impérium a jedná o koupi Rádia Impuls. „Je dobře, že nám dopředu říká, co má v plánu. To, co dělá, ale z komerčního hlediska příliš smysl nedává. Kupuje draze na trhu, který klesá. A to udělá jen člověk, který sleduje něco jiného než komerční zájmy.“

autor: Erik Best
Spustit audio