Ebby Haslundová: Vikingové z Bronských vršků

Jaké je to být synem slavného badatele a polárníka, když nade vše milujete léto a teplo? Poslouchejte do soboty 6. října 2018.

„Vazne nemocny. STOP. Prijed okamzite! STOP.“

Takový telegraf dostala jednoho večera Mollika od svého muže. Zpráva ji vyděsila natolik, že nelenila, sehnala pro děti tetu na hlídání a vyrazila do nemocnice. Jenže tetinka v poslední chvíli zavolá, že hlídat nemůže. Telefon však zvedne nejstarší Halvdan, a protože touží užít si zimní prázdniny bez dozoru, hovor matce zatají.

A tak děti ke své velké radosti zůstávají v domku na samotě samy. Zanedlouho je tu překvapí noční návštěvník, který se vydává za otcova přítele a spolupracovníka a v domě se usadí. Začíná nebezpečné dobrodružství. Dostanou děti nebezpečného podvodníka a zloděje z domu?


Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Účinkují: Daniela Kolářová, Miloš Hlavica, Věra Kubánková, Daša Neblechová, Radim Špaček, Dominika Šimerková, Filip Žák, Jiří Janát, Marie Prskavcová, Zdeněk Kutil, Jiří Lír, Hana Štrůdlová, Vladimír Bičík, Oldřich Vlach, Antonín Hardt, Marie Marešová, Jaroslav Hausdor, Marek Bouček, Martin Převrátil, Jiří Neužil a Jan Mach

Autorka: Ebby Haslundová

Zdramatizovala: Marie Šedivá

Překlad: Hana Gislová

Dramaturgie: Ivan Hubač

Hudba: Petr Mandel

Režie: Karel Weinlich

Natočeno v roce 1984

Spustit audio