Džíny pro ženy bych zakázala. Muži mají stejně radši sukně, radí vizážistka

10. říjen 2014

Oblékáte se správně? Podle vizážistky a stylistky Petry Šestákové občas stačí jen vyrovnat se s přírodou!

Být vizážistkou je pro některé ženy vysněným povoláním. Petra Šestáková rozumí oblečení i líčení. „Někdo sedí v kanceláři, já můžu malovat na obličej. Dost si to užívám,“ říká stručně o svém povolání.

Jako vizážistka musí rozumět všemu ohledně vizáže. Vlasy, make-up, oblečení. Pozor, neplést si vizážistku s kostymérkou nebo maskérkou.

„Kosmetička mačká pupínky a jde víc do hloubky. Maskérky dělají u filmu téměř speciální triky. Vizážistka je přes barvy a kompletní vizáž,“ uvádí Šestáková vše na pravou míru.

Sukně vpřed

Hlavně ne džíny. Ženy by podle stylistky měly spíše než kalhoty nosit sukně nebo šaty.

Čtěte také

„Každé ženě se snažíme ukázat, že vypadá hezky, když si vezme šaty,“ radí Petra Šestáková. Navíc je v mužích zakódováno, že se vždy spíše otočí právě za sukní.

I kdyby vedle sebe šly po ulici dvě ženy. Jedna v nových značkových džínech posledního modelu a vedle ní lehce baculatější průměrná žena v sukni nebo šatech.

Od mužů až po důchodce

Jako vizážistka nemá o práci nouzi. Lidé stále chtějí vypadat lépe. Její služby vyhledávají dokonce i muži. „Všimli si, že na ně ženy koukají jinak, když se lépe oblékají,“ tvrdí stylistka.

Čtěte také

Čím víc se oddaluje odchod do důchodu, tím větší důraz se na vzhled klade. Stále se přihlíží k tomu, kolik je lidem let a na kolik vypadají. Ženy chtějí vypadat lépe a mladší. Hodně se utrácí i za kadeřníky. „Šedivý vlas je především u dam známkou určitého věku. A to se snaží zakrýt,“ říká.

Na druhou stranu by se člověk měl vyrovnat s přírodou a přijmout šedivé vlasy, vrásky nebo pár kil navíc. „Pokud má žena pozitivní přístup k životu, snažím se ji ještě motivovat,“ říká vizážistka. A motivuje například vhodně zvoleným oblečením.

Jaké jsou současné trendy? Vypadá lépe muž v outdoorovém oblečení, nebo v košili? Jaká barva sluší komu? Poslechněte si ze záznamu v iRadiu.

Spustit audio