Dvojka živě z Knižního festivalu Ostrava

14. únor 2020

Přijďte si poslechnout živé vysílání Jirky Holoubka, Haliny Pawlowské nebo ukázky ruchařského umění. Anebo na místě soutěžte o DAB+ rádio a audioknihu Vraždy jako z pohádky.

Máte rádi knihy a Dvojku? Tak neváhejte a navštivte v pátek 28. a sobotu 29. února 2020 Knižní festival Ostrava. Novinkou 2. ročníku festivalu je Zóna Českého rozhlasu.

V pavilonu A ostravského výstaviště Černá louka připravil Český rozhlas pro návštěvníky knižního festivalu bohatý program. Těšit se mohou na živá vysílání přímo z festivalu, besedy se zajímavými hosty, nahlédnout do zákulisí výběru, příprav a samotného natáčení audioknih nebo si poslechnout debatu o budoucnosti podcastů a mnoho dalšího.

Program Dvojky na festivalu

Rozmarné léto na Dvojce

Pátek 28. 2. 2020

  • Blízká setkání s Jirkou Holoubkem – od 11:00 – ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ – hostem ve vysílání bude tvář festivalu Iva Janžurová
  • Rozhlasové bestsellery – od 16:00 – Zuzana Vlčková s hosty prozradí, jak rozpoznat a natočit budoucí knižní audiohit pro Dvojku

Sobota 29. 2. 2020

  • Pokračování za chvilku s Halinou Pawlowskou – od 12:00 – ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ – polední hodinka s fejetony a krátkými humoristickými povídkami nejen od profesionálních autorů, ale i posluchačů Dvojky, přímo z festivalu s hostem Haliny Pawlowské
  • Fenomén živě vysílaných her – od 13:30 – beseda o výrobě a natáčení unikátních živě vysílaných her pro Český rozhlas Dvojka s ukázkami ruchařských triků

Program Dvojky na pódiu doplní kolegové z ČRo Ostrava, aplikace mujRozhlas.cz a ČRo Hradec Králové. Podrobný program Zóny Českého rozhlasu k dispozici zde.

Soutěž

Přímo na místě je pak pro návštěvníky festivalu připravena speciální soutěž s plánovaným letním cyklem rozhlasových her a četeb Rozmarné léto, ve které mohou návštěvníci vyhrát digitální DAB+ rádio nebo audioknihy s detektivkou plnou komických situací Vraždy jako z pohádky s Viktorem Preissem, Martinem Písaříkem a dalšími. Úplná pravidla soutěže k dispozici zde.

Více informací o festivalu na www.kniznifestival.cz. Těšíme se na vás v Zóně Českého rozhlasu.

Knižní festival Ostrava
Spustit audio