Dvojka a oslava "dvojkového dne"

22. únor 2012

Datum, které se vyznačuje pěti dvojkami, nás na Dvojce ČRo inspirovalo k malé oslavě. Nemohl tedy chybět dort a malá oslava přímo ve vysílání.

Svědky této oslavy se tak mohli stát i naši posluchači, kteří sledovali středeční dopolední magazín "Je jaká je". Mezi hosty ve studiu (mj. zástupce šéfredaktora Martin Jonák, moderátoři Jitka Lukešová, Eva Kvasničková, Stáňa Dufková, Pavel Kudrna, Jiří Kokmotos či Martin Gabriel) nemohl chybět ani šéfredaktor Dvojky ČRo Jaromír Ostrý. Jak poznamenal: "Chtěli jsme oslavit také fakt, že už rok vysíláme trochu jiný, pozměněný program, který, jak se ukazuje, naše posluchače o něco víc baví. Doufáme, že tomu tak bude i v budoucnu."
Společný přípitek pak patřil nejen Dvojce ČRo a celému Českému rozhlasu, jak řekla moderátorka Martina Kociánová, ale všem dvojicím, protože "ve dvou se to vždycky lépe táhne".
Moderátor Pavel Kudrna připomněl, že v Odpoledni s Dvojkou přivítáme 22 posluchačů, aby s námi toto datum oslavili přímo ve vysílání. Šéfredaktor Jaromír Ostrý dodal, že jsme na Dvojce dlouho hledali někoho, pro koho je středeční den také něčím významným, a snaha přinesla své ovoce. "Na Kypru žije dívka, které je dnes, 22.2.2012, přesně 22 let a my jí budeme volat ve dvě hodiny a 22 minut odpoledne." (záznam najdete v archivu našeho iRádia.)

teď jsme "on air"

Přehrajte si příspěvek v audiu, který najdete nahoře, a prohlédněte si také fotogalerii!

autor: eh
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.