Dršťková polévka
Naštěstí lze koupit dršťky předvařené!
Suroviny:
500 g předvařených drštěk
1 cibule
1 lžíce sádla
50 g hladké mouky
1 litr hovězího vývaru nebo vody
sladká mletá paprika
drcený kmín
majoránka
pepř
česnek
Postup:
- V hrnci na sádle pěkně do zlatova až hněda osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a drcený kmín, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme na jíšku.
- Jíšku zalijeme vývarem, rozmícháme do hladka a 15 minut vaříme. Pak podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme rozemnutou majoránku a utřený česnek.
- Do tohoto základu přidáme předvařené dršťky a ještě asi 10 minut společně provaříme.
- Čerstvá křupavá houska nebo rohlík by neměly chybět.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.