Dračí pohádky. Petr Čtvrtníček vypráví sedm vtipných příběhů plných princezen, rytířů a hlavně draků

4. červen 2023

Jak velká musí být dračí sluj, aby se do ní vešla tříhlavá saň? Na co potřebují ježibaby dračí krev? A může se stát, aby princezna někdy dostala chuť zakousnout se do draka? To (a ještě mnohem víc) se dozvíte v Dračích pohádkách.

Napsal: Milan Šotek
Dramaturgie: Renata Venclová
Režie: Vít Vencl
Natočeno: 2022

První Dračí pohádka

Ne každý drak má to štěstí, že má kam hlavy složit. Na toho z naší pohádky vybyla v lese tak malá sluj, že musí každou noc spát napůl pod širákem. A to se zrovna v kraji objevil Jindřich Drakobijce, který už posekal pěknou řádku neopatrných dračích hlav!

Druhá Dračí pohádka

Slavně zvítězit nad drakem ještě nemusí znamenat, že má princ vyhráno. Proč není princezna Zlatěna ani trochu šťastná, když ji princ Radan vysvobodil z dračích spárů? Ty nejtěžší úkoly Radana čekají, až když se snaží udělat všechno, co zlatovlasé princezně na očích vidí.

Dračí pohádky pro Hajaju načetl Petr Čtvrtníček

Třetí Dračí pohádka

Že má dračí krev kouzelnou moc, to vám poví každá ježibaba. Když vám dojde v kuchyni, musíte se pro ni vypravit třeba i přes tři království a ještě se přitom vydávat za princeznu.

Čtvrtá Dračí pohádka

I draci mají sportovního ducha a rádi mezi sebou soutěží. Nejoblíbenější je soutěž jedlíků, na kterou se poprvé chystá mladý Svišťa se svým strejdou Klofákem. Dostal se až do finále a když se nic nepokazí, medaile ho nemine!

Šestá Dračí pohádka

Princezny mívají pořádně mlsné jazýčky a pro žádného kuchaře není jednoduché jim vařit. Poslechněte si pohádku o princezně, která dostala chuť ochutnat něco opravdu zvláštního. Tak zvláštního, až z toho na všechny draky v okolí padla hrůza!

Sedmá Dračí pohádka

Nebudete tomu věřit, ale jsou na světě místa, kde se na draky nevěří! Do jedné takové vesnice dorazil cestovatel a drakolog Jan Václav Semilský z Lomnice nad Sněhurkou. Aby místním zabedněncům otevřel oči, rozhodl se přivést jim nějakého draka přímo pod nos. Což se mu opravdu podaří.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související