Dopravu v severních Čechách potrápilo sněžení

7. únor 2006
Zprávy

Na severu Čech hustě sněžilo během noci a dnešního dopoledne. Čerstvý sníh zkomplikoval dopravu hlavně v horských úsecích silnic Ústeckého i Libereckého kraje.

Silnice v Ústeckém kraji jsou až na čtyři úseky sjízdné. Po více než pěti hodinách před malou chvílí už silničáři zprůjezdili i komunikaci k hraničnímu přechodu Moldava na Teplicku. Nejvíc problémů dělají sněhové jazyky a závěje silničářům v horských oblastech. K už uzavřeným úsekům mezi Výsluním a Rusovou na Chomutovsku, Mikulovem a Moldavou na Teplicku a Adolfovem a Krásným Lesem na Ústecku přibyl další. Uzavřená je i silnice v Měděnci na Chomutovsku, a to mezi obcí a nádražím.

Všechny silnice v Libereckém kraji jsou sjízdné, pro kamiony je ale stále uzavřen Paceřický kopec na silnici Turnov - Liberec. Policie kamiony zastavuje už za Ohrazenicemi, osobní automobily projedu tímto úsekem bez problémů. Na silnicích prvních a druhých tříd, které silničáři solí, leží ujetá a místy rozbředlá vrstva sněhu. Na ostatních vozovkách kryje čerstvý sníh posyp. Teplota se v současné době pohybuje kolem nuly. Silničáři proto varují, že hrozí častější nebezpečí smyku po mokrém sněhu.

autoři: Martina Hejduková , vma
Spustit audio