Dobřichovice: Nejlepší svíčkovou vaří šéfkuchař z pražské Šárky

16. říjen 2016

Dobřichovice u Prahy opět provoněla svíčková. V sobotu odpoledne se tam totiž konal třetí ročník Festivalu svíčkové omáčky. Na akci, která se odehrávala v rámci farmářských trhů na dobřichovickém zámku, se přijely podívat stovky lidí.

Laickou porotu tvořili lidé z řad veřejnosti. V odborné porotě zasedl Richard Tesařík z kapely Yo Yo Band, rockový zpěvák Pavel Sedláček, autorka několika kuchařek Helena Rytířová, zástupce šéfkuchaře Romana Pauluse v pražském Alcronu Petr Stoklásek, šéfkuchař ve Fast Food v Administrativním centru Prosek Point René Štefan a šéfkuchař v Tower Park Rudolf Nikolai.

Poroty hodnotily celkem 16 svíčkových omáček. Zúčastnit se mohl kdokoliv: jednotlivec, týmy, ale i profesionální kuchaři. V hodnocení se překvapivě laická i odborná porota v podstatě shodly. Absolutním vítězem letošního ročníku oslavy svíčkové omáčky se stal šéfkuchař restaurace v pražské Šárce Petr Sviták. Druhá místa si vyvařili Jindřich Pavlišta a Filip Töpfer, bronzová pozice patří Pavlu Macákovi.

Spustit audio