Dobrácký obr v lodi - záruka medaile. Josef Dostál tentokrát na vlnách rozhlasových

15. říjen 2016

Úspěšný kajakář Josef Dostál mohl být nadějným hokejistou nebo fotbalistou, ale skupinové sporty ho nezlákaly. Jako kluk honil po řece kachny a k tomu se mu ovládání lodi náramně hodilo. Lásku k vodě získal jak díky otci - trenérovi kanoistů, tak i díky dědovi, který ho zase naučil rybařit.

Už jako patnáctiletý gymnazista nosil své IQ v nejvyšší výšce, neboť už tehdy měřil 190 centimetrů. Medaile začal sbírat v juniorské kategorii a plynně přešel do té dospělácké, když na olympiádě v Londýně vybojoval spolu s kamarády bronz na čtyřkajaku.

Mezi olympiádami se stihl stát v roce 2014 mistrem světa na singl kajaku i ve „ čtyřce“.

Letošní brazilské olympijské Rio de Janeiro přineslo Josefovi opět dvě medaile. Bronzovou ve čtyřkajaku a ještě cennější, stříbrnou, v singlu.

Člen vodáckého oddílu Dukly Praha a student VŠCHT zvládá se svými 202 centimetry kajak dokonale a se svými úspěchy se naučil žít, protože navzdory zmíněným úspěchům zůstává nohama na zemi.

Úspěšný kajakář Josef Dostál s moderátorem Františkem Mifkem

Jaké má záliby, kdy trénuje a co dělá, když má volno, i jaké zážitky mu přineslo olympijské Rio, to vše se dozvíte z pořadu Návštěva.

K vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové vás srdečně zve František Mifek.

Úspěšný kajakář Josef Dostál s moderátorem Františkem Mifkem
autor: František Mifek
Spustit audio