Dobrá káva ve společnosti kočky? Dopřejte si ji v kočičí kavárně

10. prosinec 2020

Vypít si kávu ve společnosti přítulné kočky můžete v pardubické kočičí kavárně Na Karlovině. Je to jediná kavárna tohoto typu na východě Čech. Poznáte ji třeba podle toho, že ve výloze spí kocour.

„Ano, spí tam většinou náš Borísek. Momentálně máme devět koček. Některé jsou k adopci, další patří ke stálým obyvatelkám naší kavárny. Ty nedáme! Už jsme se všichni moc těšili, až přivítáme znovu své zákazníky,“ říká majitelka Jarmila Jelínková.

Nejdřív pohlazení, potom káva

Do kočičí kavárny jezdí kočkomilové z širokého okolí. „Například teď v létě jsme měli velkou návštěvnost, výlet si k nám udělali lidi z Poděbrad, Náchoda, Trutnova, či Vrchlabí,“ vyjmenovává majitelka kavárny.

Kočka v kočičí kavárně v Pardubicích

Do kočičí kavárny chodí děti, studenti, lidé střední generace i senioři, kteří mají svou oblíbenou kočku, kterou vyhledají, a v podstatě si užívají felinoterapii - tedy léčbu kočičí láskou.

„Naši stálí návštěvníci přijdou a ze všeho nejdřív se shánějí po kočkách. Teprve pak si něco dobrého objednají. Takové kočičí pohlazení funguje velmi léčivě, pokud má člověk rád kočky,“ dodává Jarmila Jelínková.  

Jak získat do péče kočku z kočičí kavárny

Získat kočku do péče není vůbec složité. Stačí přijít do kavárny a kočku si adoptovat. Všechny zdejší kočky jsou určené do bytu. Jsou zdravotně v pořádku, pod veterinární kontrolou. Zájemce zaplatí poplatek za veterinární péči. Tento poplatek připadne depozitu v Lovčicích, odkud opuštěné kočky do kočičí kavárny přicházejí. Kočky jsou odčervené, očkované a vykastrované.

Kočka v kočičí kavárně v Pardubicích

Poslechněte si pořad a dozvíte se i to, jak se jak si kavárna poradila se současnou složitou situací, která kavárníkům, ani ostatním profesím, kde se lidé setkávají, nepřeje.

Spustit audio

Související