Do tajů mezoterapie vás zasvětí kosmetička Petra Červinková: pleť se díky hydrataci úplně rozzáří

16. březen 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:45 S herečkou Klárou Oltovou přivítáme jaro
  • 05:19 Jaké módní kabáty a bundy si připravit na jaro
  • 09:45 Jak mohou červené brýle pomoci při časté práci na počítači?
  • 13:33 Omlazení pleti pomocí mezoterapie vysvětlí kosmetička Petra Červinková
  • 17:15 Na životní styl se zeptáme herce Jiřího Plojhara
  • 21:07 Jak můžete hlasovat ve 28. ročníku ankety Šarmantní osobnost roku

Čtěte také

Kosmetička Petra Červinková nám přiblíží mezoterapii. Můžeme tento termín představit?
Naše podkoží stárne již od 25 roku věku a vytrácí se nám kolagenová a elastinová vlákna. Vystupují první vrásky a kůže je taková povadlejší, než bychom si přáli. A díky mezoterapii dostane naše pleť potřebnou dávku kyseliny hyaluronové a rozzáří se. Zmizí drobné vrásky a pleť získá potřebnou hydrataci.

Je to tedy aplikace hyaluronové do pleti. Jak se to provádí?
Děláme to v několika krocích. Tím prvním je, že pleť musíme dokonale vyčistit. Hodně často se to děje nejdříve čistícím gelem, potom s maličkým množstvím ovocných kyselin, abychom se opravdu dostali hlouběji. A třetím krokem v čištění je vakuum, abychom kvalitně vysáli póry kůže a tím pádem koktejl z kyseliny hyaluronové nebo z potřebných vitamínů se dostane ještě hlouběji pod kůži.

Čtěte také

Vše se provádí takzvaným mikrojehličkováním, kdy se pomocí přístroje, ze kterého vyjíždí 8 až 10 jehliček, krouživými pohyby zapracovává kyselina hyaluronová do celého obličeje. Nebudu tvrdit, že je to úplně příjemná procedura, ale nijak zásadně to nebolí a netrvá dlouho. Za nějakých 10 minut je hotovo.

Jak často a kdy máme mezoterapii provádět?
Mezoterapie by se měla provádět v kúře, mělo by následovat 4 až 5 sezení po 14 dnech. A potom si můžeme dát klidně celý rok pauzu. A co se týče období, tak by se určitě neměla klientka slunit, aby nedošlo k nějakým nechtěným hyperpigmentacím. Takže nejvhodnější jsou zimní a podzimní měsíce.

Čtěte také

Můžeme jít po mezoterapii hned do zaměstnání nebo si to vyžaduje zůstat nějaký čas doma?
Nemusí to být přímo doma, ale klientka odchází po mezoterapii s takovou růžovou pletí. Takže to nejde udělat ráno a potom si naplánovat třeba pracovní schůzky nebo si vyrazit někam do společnosti. Doporučuji dělat mezoterapii navečer a přes noc se pak většinou pleť krásně zklidní. Nejkrásnější výsledky po mezoterapii jsou potom zhruba po dvou dnech po aplikaci.

Je také jedno, kolik má žena, která podstoupí mezoterapii, let?
Mladým dívkám bych mezoterapii neprováděla. Řekla bych, že tato procedura je vhodná tak od 30 roku věku. A existuje několik druhů mezoterapie. Kosmetičky mohou při ní jít do 1,5 milimetru pod kůži. Kdežto lékařka může jít ještě hlouběji.

Pokud tedy někdo potřebuje razantnější zákrok, tak by měl samozřejmě navštívit raději lékařku.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.