Dnes není běh na lyžích o přírodě, ale stává se z něj show, lituje Květa Jeriová-Pecková

10. únor 2022

Doma má tři olympijské medaile. I když sportovní kariéru už má za sebou, dívá se na olympidádu, aby zjistila, jak to dnes na hrách chodí. „Je to skutečně velký rozdíl,“ tvrdí. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„V současné době je olympiáda v místě, kde je vše na umělém sněhu, a lyžařské tratě jsou široké dálnice. Samotný závod se už neodehrává v lese, ale tak, aby kamery všude dosáhly. Trochu z toho mizí ten klasický sport, který jsem měla tak ráda.“

„Běh na lyžích měl k přírodě blízko. Dnes jsme les upozadili a je to víc show, která patří k moderní době. Ale ubírá to krásno, kvůli kterému se člověk na běžky postaví,“ myslí si olympionička.

Olympijské rozpaky

Sportovkyně přiznává, že je ze současné olympiády na rozpacích. „Určitě nejsem ráda, že se hry odehrávají v prostředí, které není zimní. Je škoda, že se OH konají v zemích, které na to mají peníze, ale všechno ostatní chybí,“ uzavírá reprezentantka v běhu na lyžích Květa Jeriová-Pecková.

Je téma dopingu pořád složité a aktuální? Musela v dětství doma pomáhat? Jak probíhala její sportovní kariéra? Je pro ženu těžké dělat vrcholový sport? 

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související