Díky počasí letos lidé ušetří za teplo. Na Vsetínsku navíc někteří dodavatelé zlevňují

2. říjen 2023 14:15

Letošní září bylo výjimečné tím, že v celém Česku nespustily provoz teplárny. Podle Teplárenského sdružení České republiky se to stalo poprvé od šedesátých let. A nejen kvůli počasí letos mnohé domácnosti ušetří za teplo. Na Vsetínsku například zlevňují někteří dodavatelé i víc než o polovinu.

Ve velkých městech na Vsetínsku se od nového roku sníží cena tepla. Míň zaplatí v Rožnově pod Radhoštěm a Valašském Meziříčí. Právě tam lidé před rokem platili až 2475 korun za jeden GJ, nově to bude míň než polovina.   

Cenu tepla na podzimní měsíce už například zveřejnila společnost Centrální zásobování teplem Valašské Meziříčí. Letos na podzim a v příštím roce zaplatí domácnosti podle jednatele společnosti CZT Josefa Gáby cenu nižší. Konkrétně by měly domácnosti platit asi 1050 až 1100 korun za GJ. Konečnou cenu ovlivní to, jaká bude zima.

Obdobnou cenu předpokládá také dodavatelská společnost  Energoakva, která dodává teplo pěti tisícům domácností v Rožnově pod Radhoštěm. Přesně před rokem tam platili lidé 2 717 korun za GJ, předtím to bylo 1 375 korun.

Spustit audio

Související