Dietní banánová polévka s kukuřicí a bylinkovou palačinkou
A ty palačinky z tvarohového těsta.
Ingredience na polévku:
25 g másla
1 cibule najemno nasekaná
1 rozmačkaný stroužek česneku
300 g banánů
1 velké oloupané rajče, nakrájené na kousky
180 g kukuřice sterilované
700 ml vývaru ze zeleniny nebo drůbeže
1 nadrobno nasekaná červená paprika
špetka mletého muškátového oříšku
sůl a pepř podle chuti
Příprava:
1. Na mírném ohni rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a restujte do změknutí a nakonec přidáte česnek. Až zavoní, přihodíte banány, rajče a kukuřici a osmahněte asi 5 minut.
2. Pak zalijte vývarem, vhoďte nasekanou papriku, osolte a opepřete a vařte na mírném ohni 10 minut. Nakonec okořeňte muškátovým oříškem a můžete podávat.
Ingredience na palačinky
100 g netučného měkkého tvarohu
1 vejce
80 g hladké mouky
2 dl mléka
půlka salátové okurky
pažitka
petrželka
150 g bílého jogurtu
mletý pepř, sůl
Příprava palačinek
1. Tvaroh ušlehejte s vejcem, moukou, mlékem a špetkou soli do hladka. Těsto nechte 20 minut odpočinout.
2. Bylinky opláchněte, nakrájejte nadrobno a vmíchejte do těsta spolu s jemně nastrouhanou okurkou.
3. Palačinky pečte na malé pánvi a hned je přendávejte na předehřátý talíř. Podávejte horké, potřené jogurtem.
Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka