Děti mě zbavily stínu depresí, říká Nora Fridrichová

23. únor 2020

Už dvacet let pracuje v České televizi, kde je její jméno spojeno především s pořadem 168 hodin. Jak vzpomíná na své začátky, kdy kromě jiného ještě pod dívčím jménem Nováková reportovala ze zatopené Prahy během povodní a jak jí práce ovlivnila osobní život? I o tom se v pořadu Až na dřeň rozpovídala moderátorka Nora Fridrichová.

„Jedna povodeň z vás reportéra neudělá,“ usmívá se Nora Fridrichová, která ze zatopeného Karlína živě reportovala během povodní v roce 2002. Už předtím ale sbírala novinářské zkušenosti. „Já jsem do médií nastoupila po sametové revoluci. Tehdy v Pardubicích vzniklo hned několik soukromých rádií a já v nich začínala. To, co jsem tehdy říkala a jak jsem to říkala, by dnes neprošlo, ale být v 16 letech v rádiu je prostě fajn,“ říká žena, která v roce 2011 získala Novinářskou křepelku pro novináře do 33 let.

Dvakrát přišla o miminko

Pořad 168 hodin moderuje 13 let. Za tu dobu se změnilo mnohé v jejím soukromém životě. Jak sama říká, kariéra ženy se podobá zádům velblouda. S každým dítětem přichází propad. „Já ale nikdy nenechala ten hrb tolik narůst. Vždycky jsem se po relativně krátké době vracela. Ale bylo to za nějakou daň. Dělám, co můžu, ale i tak jsou mé dcery trvalým zdrojem mých výčitek svědomí, jestli jsem dobrá máma.“ Nora Fridrichová je dvojnásobnou maminkou. Mohlo to být jiné, ale osud jí víc dětí nedopřál. Dvakrát o miminko přišla a jednu dobu musela brát i antidepresiva. „Brala jsem je půl roku a stínu depresí, které se v naší rodině vyskytují, jsem se zbavila až po narození dětí, “ vypráví moderátorka, která prý díky dětem citlivěji vnímá svět, po kterém už neběhá sama.

Celý rozhovor si můžete poslechnout na novém audioportále mujRozhlas. Nezapomeňte se podívat také na videozáznam.