Denně uděláme dva až šest tisíc rozhodnutí. Omeletky Haliny Pawlowské

10. říjen 2021

Omeletky dnes Halina Pawlowská naplnila náročným tématem a tím je slovo Rozhodnutí. Rozhodujeme se pořád. Volíme královny krásy, politiky, životní styl i životní partnery.

Třeba muž z Malajsie, kterému bylo 33 let, si vzal 104letou stařenku. Mě na tom zaujala formulace novinářů, kteří psali, že nevěsta byla už 21x vdaná a „zatím" nemá žádné děti.

Rozhodnutí o jménu? Podle křečka!

Víte, že denně děláme 2 až 6 tisíc rozhodnutí? Jedna moje známá porodila v pětačtyřiceti letech svoje první dítě. Potkala jsem ji s kočárkem, pogratulovala ke krásné holčičce a zeptala jsem se, jak se jmenuje.

Odpověděla, že je to Charlotka. „To je hezký," řekla jsem. „A neobvyklý. To je po někom z rodiny? Anebo podle té hrdinky ze Sexu ve městě?" Známá trošku zrůžověla: „Víš, jak bych to řekla… Po pravdě řečeno se jmenuje po mém prvním křečkovi…"

Rozhodnutí dát si skleničku dopadlo špatně

Moje kamarádka se nedávno v baru musela rozhodnout, jestli si dá ještě jednu sklenici, nebo jestli se odpotácí domů. Vybrala si další drink a ráno mi celá rozrůzněná volala, že to asi bylo hrozné, že si vůbec nic nepamatuje, že má u kabelky utržené ucho a přišla o nový klobouček za 3 tisíce.

Poradila jsem jí, ať se přemůže a jde se do toho baru zeptat. Pak mi hlásila, že jakmile do baru vešla, už se k ní hnal přátelský číšník: „Vy si jdete pro ten klobouk, co jste tu včera nechala… Hned vám ho přinesu!" Kamarádka se zaradovala, ale jen do doby, než číšník dodal: „A když už tu jste… Nevezmete si i tu podprsenku?!"

V Omeletkách uslyšíte povídku Zdeňka Mejzlíka Na šikmé ploše. Halina Pawlowská přečte svoji povídku Jak blbá tak široká - Co hodné holky musí vědět. Přidá i recept na držky po srbsku.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

Spustit audio

Související