Dealer pervitinu na Královéhradecku skončil ve vazbě. Kvůli drogám není stíhán poprvé

27. květen 2020 12:35

Na začátku tohoto týdne policisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové obvinili 32letého muže z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let.

Vyšetřovatel muži klade za vinu, že během necelých dvou let poskytl nejméně ve 154 případech drogu pervitin. A to nejméně 65 gramů, za které utržil téměř 90 tisíc korun.

Čtěte také

Policisté z evidencí zjistili, že muž byl v loňském září odsouzen v souvislosti s drogami k dvouletému trestu odnětí svobody podmíněně za zločin loupež, ke které došlo na jaře v Novém Městě nad Metují.

Dále zjistili, že je na něho podaná obžaloba za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, protože byl na Rychnovsku vloni v dubnu přichycen při řízení auta pod vlivem pervitinu a navíc byl ještě vloni dvakrát řešen pro přestupek odmítnutí se podrobit orientačnímu testu na návykové látky, když byl zastaven jako řidič ke kontrole.

Protože vyšetřovatel měl důvodnou obavu, že muž bude ve své trestné činnosti pokračovat, že se bude skrývat či ovlivňovat svědky, podal státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Soudce následnému návrhu vyhověl a muž je od dnešního dne stíhán vazebně.

Pervitin (ilustrační foto)
autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související