Dávat ze sebe něco, co přináší výsledky, chce ve Společnosti pro ranou péči Jarmila Juříčková

V Olomouckém kraji působí dvě pobočky – pro rodinu, která pomáhá rodinám s dětmi, které mají  tělesné, mentální nebo kombinované postižení, a pro zrak, která se zaměřuje na děti se zrakovými vadami a přidruženými zdravotními potížemi.

Jarmila Juříčková vystudovala na Fakultě tělesné kultury olomoucké Univerzity Palackého rekreologii, ve Společnosti pro ranou péči působí deset let v oblasti PR a fundraisingu. Vymýšlí projekty, kampaně a aktivity, které dávají dohromady rodiny a přinášejí finance na jejich podporu. Třeba víkendové pobyty nebo úspěšný Jeden běh nestačí.

Nebýt na to sami si přeje každá rodina. „Proto se nezaměřujeme jen na dítě, které má handicap, a na práci s ním, ale vždy na celou rodinu. Na rodiče, sourozence i prarodiče,“ vysvětluje Jarmila Juříčková s tím, že přestože péči nabízejí dětem do sedmi let, zůstávají s rodinami i dále v kontaktu.

Nezaměřujeme se jen na dítě, které má handicap, ale vždy na celou rodinu.
Jarmila Juříčková

„Naučila jsem se většího nadhledu a pokory. Uvědomila jsem si, co v životě mám, že není potřeba řešit maličkosti. Určitě jsem také vyrostla odborně a dokázala jsem nastavit náplň práce i pro kolegyně z jiných poboček,“ přemýšlí Jarmila Juříčková nad tím, jak ji změnilo deset let práce pro Společnost pro ranou péči.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio

Související