Dasha Dagmar Sobková vystupovala s Karlem Gottem v Carnegie Hall

21. březen 2011

Pracovitá, milá žena, která bravurně zpívá. Už jako dítě jí rodiče vedli k hudbě a rozhodně se to vyplatilo. Řeč je o Dagmar Sobkové, zpěvačce nominované v roce 2010 na Ceny Thálie v kategorii Muzikál ženy, za roli Máří Magdaleny v muzikálu Jesus Christ Superstar.

V roce 2005 vedla cesta rodačky ze Zlína do Bostonu v USA na prestižní školu Berklee Collage of Music a jak sama říká: „Studium v Bostonu mi dalo víc, jak 6 let na pražské konzervatoři. Podmínky i standarty jsou tam zcela jiné.“ Svědčí o tom i bravurní anglický projev zpěvačky, ve kterém je téměř nemožné postřehnout stopy českého přízvuku.

Podle Gotta je talent

Dagmar Sobková často vystupuje s populárními hvězdami českého showbusinessu. Hvězda Karel Gott o ní dokonce tvrdí, že je talentem rodícím se jednou za sto let. Doprovázela jej nejen na turné po ČR, tak i Německu, Moskvě, ale dokonce i v prestižní Carnegie Hall v New Yorku a jejich spolupráce trvá dodnes.

Zajímavostí možná je, že Dasha je zpěvačkou bez CD: „V dnešní době už ani není trend vydávat alba. Proto vydávám muziku převážně po singlech, ale jsem velice náročná na výběr a ovlivněná mnoha směry.“ Jak zpěvačka prozrazuje a dodává, že se přesto necítí být nijak ochuzena: „Nesnažím se zaprodat. Moje situace mi vyhovuje a netoužím vytvářet jeden hit za druhým.“

Každý den jiné vystoupení

V současnosti jí můžeme slyšet převážně v muzikálech. Každý den má jiné vystoupení. V Divadle Broadway zastupuje nezkrotnou Angeliku a tajemnou Mona Lisu. V Hudebním divadle Karlín obdivuhodným způsobem ztvárňuje hned dvě protikladné ženské postavy v díle Franka Wildhorna – ohnivou Carmen (v alternaci s Lucií Bílou) a nesmělou Katarinu.

Zmíníme i muzikál Karla Svobody Golem. Ve výčtu rolí bychom ovšem mohli pokračovat dlouho, v každém případě o tom, jaká Dagmar Sobková ve skutečnosti je, si můžete udělat představu díky vysílání Dvojky Českého rozhlasu.

Dagmar Sobková (Dasha)
autor: Jan Sklenář
Spustit audio