Dáša Zázvůrková v Nočním proudu

10. únor 2015

Středeční série hostů Nočního proudu Miloše Skalky pokračuje návštěvou zpěvačky a herečky Dáši Zázvůrkové, která přijde představit své nové nahrávky. Těmi navazuje na debutové sólové album Ať trvají ty nymfy, které vydala v roce 2010. Životním mottem Dáši Zázvůrkové je věta Louise Armstronga: Život je jako trubka. Když do ní nefoukneš, nic z ní nevyjde.

Benešovská rodačka Dagmar Zázvůrková (1981), absolvovala studia na hudební fakultě Akademie múzických umění (obor nonverbální a komediální divadlo) a poté italianistiku na filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

V letech 2003-2014 byla členkou Divadla Semafor a mimo domovskou scénu účinkovala v muzikálu Bídníci, v zájezdových programech Karla Šípa a Josefa Náhlovského (Sanatorium, Blázinec,Všechnopartička) a hrála v jazzové opeře Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého Dobře placená procházka, kterou v pražském Národním divadle inscenoval Miloš Forman se svými syny. Autentický dokument o přípravách a premiéře tohoto výjimečného představení natočila dokumentaristka Olga Špátová. Roli Vanilky ztvárnila Dáša Zázvůrková také ve filmové podobě Dobře placené procházky opět v režii Miloše Formana.

Dáša Zázvůrková

Zatím nejnověji se Dáša Zázvůrková coby herečka představuje v roli Evy ve filmu režisérky Ireny Pavláskové Fotograf, jehož děj osciluje kolem životních a uměleckých osudů fotografa Jana Saudka.

Jako zpěvačka vystupuje s triem ostřílených hudebníků, které tvoří Pavel Větrovec (piano, klávesové nástroje), František Raba (kontrabas) a Ladislav Malina (bicí nástoje).

Poslouchejte 11. února po 23. hodině.

autor: Miloš Skalka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.