Daniela Pražanová: Pošetilost aneb obyčejné i neobyčejné dny rozhlasačky v dramatické době

6. září 2020

V letošním roce slaví Český rozhlas Hradec Králové 75. let. Zajímalo by vás, jak vypadalo rozhlasové prostředí v letech šedesátých? Jeden z pohledů na obyčejné i neobyčejné dny rozhlasové pracovnice nabízí pětidílná četba z knihy Daniely Pražanové s názvem: Pošetilost.

Je pošetilé věřit na lásku, ale není pošetilé za láskou v každém věku jít, říká o své knize Pošetilost Daniela Pražanová.

Čtěte také

Autorka v hradeckém rozhlase působila necelých deset let, a jak sama říká, její "román si neklade za cíl být literaturou faktu, ale jen odráží dramatickou dobu". Četbou vás provází hlas herečky Lenky Loubalové.

Rozhlasová úprava Lucie Němečková, dramaturgie Tereza Mičiaková, technická spolupráce Leoš Sedláček, režie Pavel Krejčí. Četbou Vás také provázejí orchestrální skladby a písničky, které ve studiu Československého rozhlasu natočily východočeské orchestry a skupiny.

autoři: Český rozhlas Hradec Králové , baj
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.