Ctiborova dobrodružství v podzemní říši. Pohádky na dobrou noc čte Vladimír Čech

3. červenec 2022

Ctibor se  jednoho dne ocitne v podzemní říši. Šel na zahrádku pro zeleninu do polévky a mrkev, která sloužila jako návnada, ho stáhla dolů do obrovy říše. Spolu s Ctiborem se v příběhu plném napětí a dobrodružství setkáte taky se slonem Alfrééédem, myškou Hryží, koníčkem Pegakornusem, s Můromůrkou Velelíbeznou a mluvící rostlinou Mydlicí Lékařskou, pavoukem Pavkou a pavoučicí Arankou, kapřicí Vlnomilou, s plamenomilnou obludkou Salamandrou, ropuchou Apolenou a dalšími. 

Účinkuje: Vladimír Čech
Napsal: Petr Stančík
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Dimitrij Dudík
Natočeno: 2012

Obr Drtihnát, slon Alfréééd, Můromůrka Velelíbezná a Mydlice

Mrkev, která byla návnadou, přitáhla Ctibora do říše obra Drtihnáta. Obr zavřel chlapce do klece kývající se na řetězu spuštěném z jednoho krápníku a odešel pryč. Ctibor přemýšlel, co bude dělat. Nejraději by utekl. Ale jak? Kdo mu v podzemní říši poradí?

Prádelna kapřice Vlnomily

Ctibor a slon Alfréééd prchají před obrem Drtihnátem. Když narazili na práh obrovských dveří, které byly tak vysoké, že se nahoře ztrácely v mracích, mysleli si, že jsou na konci cesty. Dveře totiž byly zamčené. Jak se jim podařilo překonat první překážku?

Zámecká myš Hryž a Obludka Salamandra

Ctibor a Alfréééd se ocitli uvnitř obrovského zámku obrovských dveří obra Drtihnáta, který je unesl do podzemní říše. V zámku se potkali s myší, která tam žila. Jenže ji už nebavilo pobíhat sem a tam před obrovým klíčem, a tak se rozhodla, že uprchne spolu se Ctiborem a Alfrééédem.

Koníček Pegakornus

Třem přátelům - Ctiborovi, Alfrééédovi a Hryži - se konečně podařilo zbavit se obra Drtihnáta, který je unesl a pronásledoval. Jenže cestu ven z podzemní říše neznali. Prý by o ní mohl vědět had Murgo. Tak se za ním vydali a cestou potkali další podivné obyvatele podzemí.

Partyzánka Apolena

Když kamarády Ctibora, Alfréééda a Hryž zradil koníček Pegakornus, vypadalo to, že obr Drtihnát zase vyhraje. Jenže své zajatce musel obr přenést přes úzký a rozkolísaný provazový most. Jestli se mu to podařilo, o tom bude vyprávět Hajaja.

Pavouk Pavka

Přátelé prchající před obrem Drtihnátem se ukryli ve stínu u zdi obří kuchyně. Potřebovali se dostat na její druhou stranu, ale nevěděli jak. Když už se chtěli vydat po prádelní šňůře, zaslechli podivné zvuky. Odkud se linuly, to se dozvíte v od Hajaji.

Moudrý had Murgo

Obr Drtihnát prchající kamarády Ctibora, Alfréééda a Hryž znovu vystopoval a pádil za nimi. Aby se zachránili alespoň Ctibor a Hryž, vypadalo to, že budou muset obětovat slona Alfréééda. Komu se nakonec podařilo najít cestu ven z podzemní říše? 

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související