Cirque du Soleil se vrací do Česka, aby představil nesmrtelného krále popu

8. únor 2013

Světoznámý kanadský Sluneční cirkus si za bezmála tři desítky let své existence vydobyl neuvěřitelnou prestiž. V novém představení se umělci zaměřili na další fenomén, a sice krále popu Michaela Jacksona. The Immortal World Tour se dnes a zítra zastaví i v pražské O2 aréně.

Z původní skupiny dvaceti artistů se během let stala továrna, která zaměstnává pět tisíc lidí a 1200 artistů z 50 zemí světa. Poctu nesmrtelnému králi popu soubor představil světu 2. října 2011 v Las Vegas.

„Cirque du Soleil k nám doráží se zcela novou show, která se jmenuje Michael Jackson the Immortal. Jak už název napovídá, diváci se mohou těšit na hity Michaela Jacksona v pódiové prezentaci, jakou jsme zvyklí u Cirque du Soleil vídat, to znamená, že kromě tanečníků a hudebníků tam budou i akrobaté,“ uvedl Petr Novák z pořádající agentury.

The Immortal World Tour se odehrává v říši fantazie Michaela Jacksona. Otevírá jeho vnitřní svět a představuje divákům jeho velkou lásku k hudbě, tanci, pohádkám i přírodě.

„Celou show napsal a zároveň ji režíruje mladý umělec Jamie King, který má zkušenosti ze spolupráce s Michaelem Jacksonem v minulosti. Rodina Michaela Jacksona na premiéru, která se odehrála v Americe, reagovala velmi kladně a v podstatě převzala celou záštitu nad touto show,“ dodává Novák.

Přes artistické mistrovství souboru zůstává nejsilnější stránkou představení hudba a texty Michaela Jacksona. Vystoupení akcentuje zpěvákovo globální poselství míru a lásky.

autoři: jib , krw
Spustit audio