Cicero. Tajemství možná nejslavnějšího špiona druhé světové války

Špion, kterému až tak nešlo o boj proti Hitlerovi. Poslouchejte do pondělí 26. srpna 2019.

Leckdo ho považuje za nejslavnějšího špiona 2. světové války. Nikdy nebyl odhalen. Dodnes je kolem něho spousta tajemství a záhad. Byl prý navenek jakoby neprůhledný, nepopsatelný, bez jakýchkoliv emocí. I když mu šlo o život. Přesto pracoval neúnavně, dokonce i s nadšením.


Autor: Stanislav Motl
Dramaturgie: Bronislava Janečková
Režie: Vlado Príkazský
Hosté: Zdena Míčová a Jan Janků
Spolupráce: Jitka Borkovcová, Tomáš Gsöllhofer

Jediné, co ho opravdu zajímalo, to byly peníze. Hodně peněz. Těm byl ochoten obětovat úplně vše. Když už si myslel, že má vyhráno, že je už dostatečně bohatý a neohrozitelný, vydal se za moře. Užívat si života boháče. Jak ale se svými milióny nakonec naložil?

V pořadu zazní ukázka z filmu Pět prstů, čteme z knihy Jesuse Hernandeze Záhady a tajemství druhé světové války, citujeme z knihy Ludvika Card Mayoise Operation Cicero a z knihy Stanislava Motla Cesty za oponu času.

Leckdo ho považuje za nejslavnějšího špiona druhé světové války. Nikdy nebyl odhalen. Dodnes je kolem něho spousta tajemství a záhad. Byl prý navenek neprůhledný, nepopsatelný, bez jakýchkoliv emocí. I když mu šlo o život. Přesto pracoval neúnavně, dokonce i s nadšením. Jediné, co ho opravdu zajímalo to byly peníze. Hodně peněz. Těm byl ochoten obětovat úplně vše. Když už si myslel, že má vyhráno, že je už dostatečně bohatý a neohrozitelný, vydal se za moře. Užívat si života boháče. Jak ale se svými milióny nakonec naložil?  

V pořadu zazní ukázka z filmu Pět prstů, čteme z knihy Jesuse Hernandeze Záhady a tajemství Druhé světové války, citujeme z knihy Ludvika Card Mayoise Operation Cicero  a z knihy SM Cesty za oponu času. 

Spustit audio

Související