Cibulkův cibulový koláč

25. únor 2016

Aleš Cibulka je na cibulové koláče odborník nejen podle jména. Vždyť si na nich pochutnávala třeba i Eva Pilarová.

Pokud i vy chcete postupovat podle jeho receptu, musíte si připravit následující:

  • 500 g listového těsta
  • 4 větší cibule (nebo Cibulky)
  • 100 g šunky
  • měkký tvaroh
  • sýr eidam (nebo jiný, podle chuti)
  • 1 vejce
  • kmín, červenou papriku

Na troše tuku necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a přidáme šunku. Rozetřeme si tvaroh spolu se lžičkou červené papriky a kmínu. Listové těsto si rozválíme a potřeme ho asi polovinou tvarohu.

Přidáme vrstvu strouhaného sýra, dále osmaženou cibulku se šunkou a ještě jednou sýr a zbytek tvarohu. Koláč následně zabalíme jako štrůdl, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme dozlatova v troubě na 200 stupňů.

A jak děláte cibulový koláč vy? Vypadá ten váš jako koláč, nebo ho také balíte do štrůdlu? Napište nám své tipy na coradijite@rozhlas.cz nebo do zpráv našeho facebookového profilu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.