Cibulkův cibulový koláč
Aleš Cibulka je na cibulové koláče odborník nejen podle jména. Vždyť si na nich pochutnávala třeba i Eva Pilarová.
Pokud i vy chcete postupovat podle jeho receptu, musíte si připravit následující:
- 500 g listového těsta
- 4 větší cibule (nebo Cibulky)
- 100 g šunky
- měkký tvaroh
- sýr eidam (nebo jiný, podle chuti)
- 1 vejce
- kmín, červenou papriku
Na troše tuku necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a přidáme šunku. Rozetřeme si tvaroh spolu se lžičkou červené papriky a kmínu. Listové těsto si rozválíme a potřeme ho asi polovinou tvarohu.
Přidáme vrstvu strouhaného sýra, dále osmaženou cibulku se šunkou a ještě jednou sýr a zbytek tvarohu. Koláč následně zabalíme jako štrůdl, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme dozlatova v troubě na 200 stupňů.
A jak děláte cibulový koláč vy? Vypadá ten váš jako koláč, nebo ho také balíte do štrůdlu? Napište nám své tipy na coradijite@rozhlas.cz nebo do zpráv našeho facebookového profilu.
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.