Chlebové placky z vaflovače od posluchačky Dobrého rána

10. červenec 2013
Rada pro tento den

V ranním vysílání nám posluchačka poslala recept na chlebové placky z vaflovače. Pro váš velký zájem, jej zveřejňujeme i na našem webu.

Recept na chlebové placky z vaflovače
by mohl inspirovat každého, kdo chce odlehčit svému trávení pečivem s nižším obsahem lepku. Záleží na druhu použitých surovin.

Podrobný postup:
Mouku smíchám v hrnku s vločkami (ovesnými, pohankovými, jahelnými...), pro lepší strukturu možno přidat třeba kukuřičnou krupici nebo strouhanku, jahelné pukance, burisony, semínka, pro chuť sušenou cibuli či jinou zeleninu, koření (kmín, majoránku...), mořskou nebo jinou sůl, vodu, těsto se promíchá a po chviličce se nalije na rozpálený vaflovač, rovnoměrně se rozhrne do všech rohů.
Peče se 12 minut. Placky jsou velmi syté, možno je namazat čímkoli, povedou se i zcela bezlepkové, ty jsou méně vláčné, křupavější.
Vaflovač by se měl před zapnutím mírně pomastit, nejlépe olivovým nebo sezamovým olejem.
Dobrou chuť přeje Svatava z Chrudimi!
P.S. Nebojte se, neztloustnete, je mi přes 60 a vážím 55 kg jako v patnácti.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.