Charitativní akce Schodoběh pro Tomáše v Ústí nad Labem se zúčastnilo na 350 lidí

22. září 2023

Tomáš byl zdravý 17letý kluk. Pak ale dostal neštovice s těžkým průběhem a skončil v nemocnici. Po 14 dnech v umělém spánku se probudil s amputovanýma nohama, nefunkčními ledvinami a také po operaci krku a hlavy.

Boj o život vyhrál, teď začíná boj o kvalitu jeho dalšího života. Základní škola Karla IV. v Ústí nad Labem, kterou v minulosti Tomáš navštěvoval, se proto rozhodla zorganizovat charitativní akci Schodoběh pro Tomáše. Atmosféru středeční akce zachytila Veronika Králová.

Pokud chcete Tomášovi pomoci i vy, můžete mu poslat jakoukoliv částku přes sbírku Donio. Já jen dodám, že Schodoběhu pro Tomáše se zúčastnilo zhruba 350 lidí, mezi kterými se vybralo 53 000 korun.

Schodoběhu pro Tomáše se zúčastnila i Zuzana Zejdová s přítelem
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.