Cesty talentů. Mozaika příběhů a životních osudů vzdálených od sebe pět let

7. červen 2020

Ivan Studený hledá s odstupem času mladé lidi, které kdysi portrétoval v seriálu Na prahu.

1. díl

První díl připomene jednu prohranou šachovou partii a příběh nadějného hráče Ladislava Nagye i vynikajícího elektrotechnika Marka Nováka, který svůj um zasvětil vývoji ve zdravotnictví.

2. díl

Druhý díl nabídne časosběrnou skládanku, ve které autor atraktivní zvukovou formou zobrazuje rozvoj zajímavé tvůrčí a hudební osobnosti Kristíny Dlouhé.

3. díl

Třetí díl vás zavede do tělocvičny mezi mažoretky i na muzikálové pódium. Vojta Adamčík a Jan Batysta napsali před pěti lety muzikál. Jak se jim dnes daří?

4. díl

Čtvrtý díl je věnovaný rodině Terberových zaměřené na chov a přípravu koní pro vytrvalostní dostihy. Příběh jezdkyně, která se ze sedla dostala na divadelní prkna, ale také svědectví o následcích vážného úrazu po pádu z koně i o cestách do exotických zemí na dostihy arabských koní.

Dokuseriál vypráví skutečné příběhy na pokračování a jejich prostřednictvím zkoumá vybrané společenské fenomény. Každý měsíc se věnuje jednomu tématu. Poslouchejte pravidelně každou neděli v 18:30 na stanici Český rozhlas Dvojka.

autor: Ivan Studený
Spustit audio