Cestovatelka Lucie Kutrová pokřtí už svoji třetí knihu. Na cesty vyráží s parťákem Marvelem

17. duben 2023

Když jí bylo dvacet, rozhodla se radikálně změnit život. Dnes Lucie Kutrová píše blog, baví lidi na instagramu, jezdí po republice a vypráví o svém cestování. Napsala už tři knihy a všude jí doprovází její parťák Marvel, což je husky, který byl i v rozhlasovém studiu. Bere hory jako terapii? Dá se na cestování vyrážet s pejskem? Proč má Marvel svoji neziskovku a kam jdou peníze? Jaký má na cesty měsíční rozpočet? Jaké práce dělala v Austrálii?

„Dřív jsem chodila do školy, na brigády, na party. Ve dvaceti se to zlomilo. S tatínkem, který rád chodí, jsme zdolali tři nejvyšší hory Ukrajiny. Poprvé jsem spala venku. A pak jsem s ním vylezla na Mont Blanc. Ve čtyřech tisících se mi udělalo špatně. Nakonec jsem to vylezla, ani nemám moc hezkou fotku. Když jsme slezli dolů na chatu, tak mi táta řekl, že jsem nejlepší dcera a děkuje mi, že si mohl splnit svůj sen. Není to jen o zdolávání hory, ale o pocitech a příbězích,“ říká Lucie Kutrová.

Všechno si píšu na svůj list přání

Má svůj Bucket List, kam si píše svá přání. „V 21 letech jsem napsala, že bych chtěla vydat knihu. Vůbec jsem s tím nepočítala. A o šest let později mi přišla nabídka, jestli nechci vydat knihu, že se jim líbí můj blog. A už jsem napsala tři.“ Tou poslední je Stezka Českem. Tu ušla za 66 dní, přesto tu jako v předchozích dvou figuruje číslovka 151. Jedná se totiž o počet příběhů. A za dva dny ji bude křtít.

„Heslo Stezky Českem je, že ji může jít každý. Je to přes 2000 kilometrů. Vyšla jsem z Bukovce v Beskydech a šla do Aše přes severní větev, tedy přes Jeseníky, Jizerky, Krkonoše. Zpět jsem šla jižní větví přes Šumavu, Podyjí, Bílé Karpaty a zpět do Beskyd. Člověk to nemusí jít v kuse. Lidé to rozloží na etapy a chodí třeba o víkendech. Já chodím za den 20 až 50 kilometrů. Podél stezky, za jejímž vznikem stojí Martin Úbl, vzniká nádherná komunita lidí, u kterých se dá přespat,“ dodává cestovatelka Lucie Kutrová.

autoři: Adéla Gondíková , zk
Spustit audio

Související