Český Krumlov, Zvíkov, Klatovy a muzeum čertů. I známá turistická místa šokují tajemnem

23. červenec 2021

Jestli se chystáte na výlet do jižní části České republiky, nenechte si ujít tipy Václava Žmolíka na čtyři tajemná místa, která jsou na prvních stránkách průvodců, přesto nabízejí tajemná překvapení a rozhodně stojí za návštěvu. Navštivte s námi zámek Český Krumlov, muzeum čertů v Borovanech, katakomby s mumiemi v Klatovech nebo hrad Zvíkov. Výlety po strašidelném Česku připravuje Václav Žmolík.  

Čtěte také

Poslechněte si tipy na výlety po strašidelných místech v Čechách a na Moravě, která stojí za to navštívit.

Zajímavosti o známých i neznámých končinách, kde si lidé povídají tajuplné legendy, vypráví Václav Žmolík vždy od pondělí do čtvrtka po 14. hodině na Dvojce. Záznam najdete na konci týdne i na webu a v aplikaci mujRozhlas.

autoři: Václav Žmolík , juk
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.