Češi se nám Slovákům smějí, že jíme morčacie maso, říká s úsměvem herečka Táňa Pauhofová

Táňa Pauhofová je slovenská filmová a divadelní herečka, která je velmi populární i v České republice a často se o ní mluví jako o jedné z nejkrásnějších a nejobsazovanějších hereček. Ona sama si krásná nepřipadá.

„Češi mají větší smysl pro humor. Češi víc mluví, Slováci jsou hloubavější,“ odpovídá s úsměvem a nadsázkou Táňa Pauhofová na otázku, jaký vidí rozdíl mezi Čechy a Slováky. K tomu ale předesílá: „Myslím si, že my a Češi se doplňujeme parádně.“ Sama mluví česky i slovensky, takže v českých filmech nebývá dabovaná. Jak sama uvádí: „Já mám v hlavě takovou nepoužitelnou českoslovenštinu.“

Komplimentům o své kráse se brání. Krásu považuje za subjektivní dojem a uvádí pravidlo, kterým se na radu svého tatínka řídí: „Když už nemůžu být pěkná, ať aspoň nejsem blbá. To je totiž nejhorší kombinace!" 

V rozhovoru s Jožkou Kubáníkem si Táňa vyžádala i několik českých jazykolamů, které si můžete vyzkoušet i vy. Spolu také rozebrali slovenská slovíčka, která mají Češi nejraději a naopak. Táňa například prozradila, že její nejoblíbenější české slovo je ‚třpytka‘. Ohledně občasných nedorozumění vzpomíná například morčacie mäso, kdy prý často vysvětluje, že to není maso z morčete, ale z krůty.

Celý rozhovor plný pohody, legrácek a úsměvů nabízíme v záznamu.

Další záznamy i pozvánky na vysílání Jožky Kubáníka najdete na https://rozhl.as/Kubanik.

Spustit audio

Související