Češi mají pocit, že se za 60 korun musí přejíst, tvrdí někdejší finalista soutěže MasterChef Jiří Hilgart

5. říjen 2019

Zkazit se dá i vejce natvrdo. Surovina by neměla ztratit život, k dobré kuchařině se člověk musí projíst, tvrdí Jiří Hilgart, někdejší finalista kuchařské show MasterChef, který říká, že ho mnozí dodnes považují jen na „blbce z televize“. Lidé by se měli uklidnit, kvůli sociálním sítím se už vůbec nestarají o to, jak jídlo skutečně chutná. Navíc prý mají pocit, že se za 60 korun musí přejíst – a odnaučit lidi plným talířům je těžké, soudí kuchař.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.