Čerstvý sedmdesátník Jaroslav Sapík říká, že restaurace je jako divadlo

21. srpen 2022

V pátek 19. srpna oslavil známý šéfkuchař a legenda české gastronomie Jaroslav Sapík své 70. narozeniny. Ve vysílání Pochoutkového roku jsme mu připravili malé překvapení a posluchačům nabídli narozeninový rozhovor a soutěž o oběd U Sapíků, o který můžete soutěžit je do úterý!

Moderátor pořadu Patrik Rozehnal mu upekl jeho oblíbenou tvarohovou bábovku a za celý tým Českého rozhlasu předal další dárky. Bylo mezi nimi například velké digitální rádio, aby si Jaroslav mohl poslechnout pořady Českého rozhlasu v té nejvyšší kvalitě. Oslavenec byl zaskočen, na chvíli ztratil i slova. Bylo to prý poprvé, kdy si na něj nějaké veřejnoprávní médium vzpomnělo s narozeninami.

Narozeninové přání

Jaroslav Sapík představil své oblíbené místo v Klokočné, kde rád odpočívá a zároveň uchovává předměty z doby Rakousko-Uherské monarchie. Přiznal se také, že miluje přírodu, les a myslivost. Byl by rád, kdyby se mu splnil ještě jeden sen. Chtěl by si obout brusle a zahrát si hokej se staršími hráči, aby jim stačil a užil si tenhle krásný sport.

Při povídání došlo i na kuchařské rady. Poradil jak správně vařit brambory nebo květák a prozradil jak usmažit skvělý řízek. Všechno si to můžete poslechnout v záznamu pořadu.

Na závěr padla soutěžní otázka, za jejíž správnou odpověď poslanou sms zprávou bude moci jeden z posluchačů vyhrát i oběd v restauraci U Sapíků v Klokočné v hodnotě 2000 korun.

Otázku a pravidla najdete zde.

Rozhlasová poklona Pochoutkovému roku

Kulinární magazín Pochoutkový rok je podle něj skvělý pořad, který ho dal dohromady s herečkou Naďou Konvalinkovou a michelinským šéfkuchařem Pavlem Pospíšilem. Je z nich skvělá parta a vysílání si náramně užívají. Díky návštěvám Patrika Rozehnala u posluchačů doma se mezi lidi dostane řada skvělých receptů. „Je to kus kultury našeho národa,“ říká známý šéfkuchař a dodává: „Jak objíždím naši republiku, zjišťuji, že ten pořad poslouchají opravdu kvanta lidí.“

Poslouchejte i vy kulinární magazín Pochoutkový rok každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.

Spustit audio