Čecháček Xindl X

20. říjen 2014

Do Nočního proudu Jitky Benešové přijal pozvání Čecháček Xindl X. Protože Ondřej Ládek aka Xindl X vystupuje nejen se svou kapelou, ale i jako sólový písničkář s kytarou, rozhodl se své letošní album Čecháček Made vydat v obou polohách. Jedná se o album složené ze songů mířících do vlastních řad.

Najdeme tu píseň o Čecháčcích, co tvrdí, že za komunistů se žilo líp, píseň o lidech, co kradou a omlouvají to tím, že přece kradou všichni, píseň o těch, co spolupracují s ďáblem, ale prý jenom trochu, píseň o bulimičkách, co se chtějí vyrovnat holkám z časopisů, o extrémistech, co hlásají, že v násilí je síla, o velkých Vontech ze správních rad atd.

14. října měl premiéru klip Čecháček a totáček. Ondra ji načasoval do doby, kdy si přípomínáme 25. výročí pádu železné opony.

Nejen o tom byl páteční Noční proud. Řeč byla i o třech velkých podzimních koncertech nebo o soundracku pro vznikající filmový muzikál Reportér.

Poslechněte si.

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.