Buty – Dřevo (1995)

7. červenec 2021

Hráčská lehkost, melodické nápady a trochu poťouchlé, trochu smutné a trochu nepochopitelné texty. To jsou vždypřítomné prvky, podle nichž i méně zorientovaný posluchač identifikuje ostravskou kapelu Buty.

Její v pořadí třetí deska Dřevo z roku 1995 stvrdila půvabným mixem rádiových hitů, zádumčivých metafor a muzikantských rošťáren příslušnost party kolem zpěváka a kytaristy Radka Pastrňáka k tuzemské hudební první lize.

Připomeňte si skladby skupiny Buty z alba Dřevo v pořadu Kulatá muzika, který připravil Martin Schuster.

Spustit audio

Související

  • Nerez a Lucia – Cela (2021)

    V roce 2019 se na hudební scénu vrátila skupina Nerez. Po vpravdě nenahraditelné zpěvačce Zuzaně Navarové si stoupla k mikrofonu Lucia Šoralová.

  • Kateřina Marie Tichá – Sami (2020)

    V roce 2013 byla nominována na cenu Český slavík jako objev roku. To jí bylo 19 let. V roce 2021, v 26 letech, je znovu „objevem“. Ale už pevnějším v hudebních kramflecích.

  • Jelen – Věci & Sny (2021)

    Ten, kdo aspoň trochu sleduje dění na tuzemské hudební scéně, už pár let ví, že když se řekne Jelen, není to jenom lesní sudokopytník, ale i pražsko-přibyslavská kapela.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.