Bubny používáme i jako prevenci proti šikaně. Vysvětlujeme dětem, že dohromady to má sílu

28. duben 2019

Český bubeník Tokhi vám představí projekt Bubny do škol, jenž vytvořil právě pro žáky základních škol, aby se zábavnou formou učili soustředění, spolupráci, týmovosti, vzájemné komunikaci a kreativitě. Projekt si klade za cíl zvednout děti od počítačů  a posilovat jejich vzájemnou komunikaci.  

Tokhi působí v řadě hudebních projektů jako perkusionista či hráč na bicí nástroje. Kromě čistě hudebních aktivit je Drum Circle Facilitator - pořádá workshopy pro firmy, pro školy i na festivalech. Založil bubenický orchestr Groove Army fungující na principech slavných světových samba kapel z brazilského Rio de Janeira.

Budeme otvírat bubenickou akademii, aby k nám mohli chodit všichni. Chceme mít fenomenální největší kapelu na světě.
Tokhi, perkusista a hráč na bicí nástroje

Pro děti je to skvělé v tom, že ony si fakt uvědomí, že jsou součástí celku, že to dohromady funguje. Takže to používáme také jako metodu mimoškolního vzdělávání a prevenci proti šikaně. A vysvětlujeme dětem, že dohromady to má sílu. Učí se poslouchat a opakují, co hraji já, učí se reagovat na signály nebo na různé podněty. A hodně je to baví.

Tokhi, perkusista a hráč na bicí nástroje

Je velmi zajímavé sledovat třeba na firemních akcích, kde je okruh lidí, a najednou z toho kruhu vystoupí někdo v úplně jaké jiné pozici než má ve firmě. A uvědomí si, že toto mu jde. Nebo zjistí, že je v tom lepší než ostatní a cítí se úplně jinak než v běžném pracovním nasazení.

Čtěte takéVíce o projektu Bubny do škol

V létě jsou festivaly. Najdete nás na sociálních sítích, na Facebooku Groove Army nebo Instagramu nebo na Tokhiho Instagramu a Facebooku. Tam jsou všechny informace.

Mám mnoho plánů. Teď píši nějakým lidem i texty, které musím dodělat. K tomu ještě doděláváme nové stránky a budeme spouštět akademii a skupinové songy, vlastně terapii zvukem. Dělám toho hodně.

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související