Božena Němcová: Princ Bajaja

9. únor 2020

Známá pohádka o princi, který si vydobyl štěstí tím, že se naučil mlčet a být ve správný čas na správném místě. S Jiřím Langmajerem, Martinem Růžkem nebo Miroslavem Macháčkem. Poslouchejte do neděle 16. února 2020.

Hubatý a prchlivý princ se rozhodne, že bude raději předstírat, že je němý. Zamračený pohled či vlídný úsměv je přeci kolikrát mnohem výmluvnější než obšírné povídání. Místo slovy bude komunikovat očima, tváří a rukama.

Čtěte také

Už stačí jen převlek a umazat si obličej popelem a princ je připraven zhostit se nové role. Podaří se mu zamlčet svůj rod a zatajit svou největší chloubu a stát se tím nejposlednějším sluhou? Jaké jediné slabiky princ vyslovuje?

Osoby a obsazení: Jiří Langmajer (Bajaja), Eva Horká (Slavěna), Drahomíra Olivová (Zdoběna), Iveta Dušková (Budínka), Martin Růžek (král), Miroslav Macháček (kejklíř), René Přibil (Grošák), Antonín Hart (komorník), Jiří Samek (hofmistr), Josef Patočka (zahradník) a dále hrají Hana Brotánková, Jan Truhlář a Jan Houska
Pro rozhlas upravil: František Pavlíček
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno v roce 1987.

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio