Bouře Sabine se prohnala Českem. Zdokumentujte škody a nahlaste je, radí zástupce pojišťovny

V Česku už druhý den fouká silný vítr. Na mnoha místech lidé odklízejí škody po včerejší bouři Sabine. Přes padesát tisíc domácností a dalších odběrných míst zůstává bez proudu, problémy jsou i na deseti regionálních tratích. Bouře lámala stromy, které padaly mimo jiné na zaparkovaná auta. Vítr bral střechy nebo další věci, které nebyly dostatečně připevněné, a ty pak mohly napáchat další škody. Jak postupovat, když chcete škody řešit s pojišťovnou?

Čtěte také

Je potřeba nafotit, co se stalo, sepsat škody a sdělit pojistnou událost pojišťovně, radí poškozeným Václav Bálek, mluvčí pojišťovny Alianz. Při kalamitě, která podobně jako bouře Sabina zasáhla celou republiku, doporučuje spolehnout se na webový formulář, protože telefonní linky pojišťoven bývají přetížené.

Nahlaste i zachraňovací práce

Pojišťovny poškozeným klientům mohou hradit i náklady spojené s opravami bezprostředně nutnými k likvidaci škod. V rámci takzvaných zachraňovacích prací vám tedy proplatí například plachtu, kterou si koupíte na zakrytí poničené střechy.

Nahlášené pojistné události přidělí pracovníci pojišťovny číslo, a ta buď klientům škodu následně proplatí, nebo uhradí náklady na vyřízení opravy například konkrétnímu autoservisu.

Nedbalost pojišťovny proplatí, náhodu nikoli

Pokud něco uletí například z vaší zahrady, protože to nebylo z nedbalosti dostatečně upevněné, a rozbije to sousedovi okno, může pojišťovna škodu uhradit z pojištění odpovědnosti za škodu. Pokud ale spadne například větev z vašeho stromu a něco poškodí, pojištění se na to nevztahuje, vysvětluje rozdíl Václav Bálek.

autoři: Jiří Chum , and
Spustit audio

Související