Bon Appétit: Cidre

8. září 2011

V pravidelném pořadu Bon Appetit se tentokrát podíváme do Bretaně a alespoň pomyslně ochutnáme cidre, což je alkoholický jablečný mošt, typický pro Bretaň a Normandii.

Zamíříme na malou rodinnou farmičku, kterou byste asi jen tak nenašli, protože leží uprostřed sadů, trochu stranou lidské civilizace. S velkými obtížemi ji hledal i Jan Šmíd, který nakonec cidre, čti sidr, přece jen ochutnal...

autor: jšm

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.