Bon Appétit - 5. díl: Čokoláda

19. červenec 2011

V našem seriálu Bon Apetit dnes přichází na řadu čokoláda. Ta může mít samozřejmě řadu různých podob, ale nás čeká opravdu ta nejkvalitnější. Zamíříme do zapadlé vesničky v Burgunsku, kde ji už dlouhá léta vyrábí jeden z nejlepších výrobců čokolády v celé Francii. Náš spolupracovník Jan Šmíd ho navštívil a snažil se z něj vymámit, jestli existuje na výrobu pravé čokolády nějaký zaručený recept.

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.